Dekking van de zandcementdekvloer bij vloerverwarming en leidingen


Indien in een cemendekvloer leidingen en/of buizen, waaronder ook vloerverwarming wordt verstaan, worden aangebracht moet de dikte ervan boven deze leidingen of buizen minimaal 20 tot 25 mm bedragen. Bij een cementvloer met een toplaag moet de dekking minimaal 28 mm bedragen.


Op plaatsen waar veel horizontale leidingen in de dekvloer voorkomen is het te adviseren de dekking boven de leidingen te voorzien van een wapeningsnet dat aan weerszijden aan de draagvloer is bevestigd. Hierbij dient de dekking meer dan 20 mm te bedragen. Het aanbrengen van horizontale leidingen met temperaturen van meer dan 40 gragen in de cementdekvloer moet worden voorkomen. Leidingen met temperaturen meer dan 40 graden die verticaal door de dekvloer worden gevoerd moeten door ruim bemeten of thermisch isolerende mantelbuizen worden geleid.


Leidingen of buizen die verticaal door de cementdekvloer worden aangelegd, mogen geen direct contact met de dekvloer hebben. Bij gebruik van mantelbuizen moeten deze ten minste 20 mm boven de afgewerkte cementdekvloer uitsteken.Offerte aanvragen
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest