Functie zandcementdekvloer


Een cementdekvloer ofwel zandcementvloer wordt op de draagvloer, die het draagvermogen van de constructie levert, aangebracht om:
- de gewenste hoogte te bereiken;
Dat wordt om praktische en financiële redenen meestal niet direct met de draagvloer gedaan.
- dienst te doen als vloerafwerking;
In garages en loodsen wordt de cementdekvloer veelal niet meer voorzien van een vloerafwerking. De dekvloer als vloerafwerking wordt vaak wel voorzien van een slijtlaag of gepleisterd. Bij een gepleisterde cementdekvloer wordt nat-op-nat gewerkt waardoor er een extra toplaag wordt verkregen en de dekvloer gladder en stofvrijer wordt.
- dienst te doen als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking;
De cementdekvloer zorgt voor egalisatie van de ondervloer waardoor vrijwel elke vloerafwerking zoals tegels, gietvloer, siergrind, hout, laminaat gelegd kan worden.


Bij een zandcementdekvloer kan er prima aan wensen zoals vloerverwarming of geluidsisolatie worden voldaan. Het opnemen van isolatie (zwevende cementdekvloer akoestisch of thermisch)als krimpwapening op nemen in de vloerconstructie is geen enkel probleem.


Het is dan ook belangrijk om in de ontwerpfase al stil te staan bij de vloeropbouw zodat hier rekening mee gehouden kan worden in het bouwproces.

Offerte aanvragen
Fotogalerij
Facebook   Instagram   Pinterest